DISA_logotyp_mobilversion_170310

Assistanshundskolan - Ett nätverk av kompetens

2012 bildades Assistanshundskolan i Sverige ek.för. i syfte att hjälpa människor som söker utbildade assistanshundar att hitta det hos oss. Efter många år med utbildning av ledarhundar har vi nu vidgat oss och utbildar även andra assistanshundar. DISA har tillsammans med Expose Ledarhundar samt Göta Hund många års erfarenhet av att välja ut och träna assistanshundar. 
Vi står för hög kvalitet och följer upp våra ekipage noggrannt.
 

Anette (DISA), Michele Pouliot (tidigare ledarhundsinstruktör vid Guide Dogs for the Blind i USA och expert på klickerinlärning), Jenny (Expose ledarhundar) och Carin (Göta Hund) på vidareutbildning inom ledarhundsträning, här i Schweiz på hundskolan VBM.

Om assistanshundar

Under namnet assistanshund finner man ledarhundar för synskadade, servicehundar för personer med olika funktionshinder, signalhundar för hörselskadade samt alarmerande servicehundar för personer med diabetes eller epilepsi.

Hos oss på Assistanshundskolan hittar du även hundar för barn med speciella behov, där vi startade med Kompishunden 2012. Nu är vår kompishund uppgraderad till Psykisk hälsa-hund, vilket innebär en officiell certifiering. Du kan läsa mer under fliken Assistanshundar, Psykisk hälsa-hund

Assistanshundskolan finns även på Facebook!