DISA_logotyp_mobilversion_170310

Alla bidrag, små som stora, gör att familjen kommer ett steg närmare sin dröm - att underlätta livet något för sin barn. Kontakta oss om du vill veta mer om detta projekt!

fodervärd

Att vara fodervärd innebär att du kan tänka dig att erbjuda en trygg och kärleksfull uppväxt för en blivande assistanshund. En stimulerande uppväxtmiljö är en viktig del i hundens utbildning. Du som fodervärd har en stor betydelse i en assistanshunds framtida liv och arbete.

Du har valpen från 8 veckors ålder fram till den ska starta sin utbildning vilket är ungefär vid 14 månaders ålder. Du får ta del av en intensiv och väldigt lärorik period av hundens liv.
Detta kan vara ett sätt för dig att prova på att ha hund under trygg handledning av oss.

Fodervärd med hund i famnen

vad krävs?

För att bli fodervärd hos DISA så krävs givetvis ett genuint intresse för hund och att du förstår att en hund behöver kärlek och fostran. Du får bo på landet eller i stan i lägenhet. Har du hund eller annat djur är det inget hinder om de fungerar tillsammans med en ny valp.
Du bekostar hundens foder, DISA står för veterinärkostnader och försäkring.
Du får även kostnadsfritt delta i de kurser som DISA anordnar.
Hunden får vara ensam max 4 timmar om dan, mindre då den är valp.

hur går det till sen?

Efter att DISAs valpar har varit ute hos fodervärdsfamiljer tas de in för arbetstest hemma hos mig.
Om hunden anses lämplig börjar den sin träning. Denna träning tar mellan fyra och nio månader, beroende på vad den ska bli för slags assistanshund.
Om hunden ska bli ledarhund görs ett slutprov enligt en prövningsordning av SRF (Synskadades Riksförbund), som är den slutliga köparen av hunden.
Hunden placeras sedan ut till en synskadad förare som passar ihop med just denna hundindivid. Där bor sedan hunden som en familjemedlem och arbetande vän i alla dess dagar.

är du intresserad att bli fodervärd...

...eller vill veta mer? Då är du välkommen att skicka ett mail. Det går naturligtvis också bra att ringa!

Du kan även ladda hem vår broschyr som innehåller mer information!